Muurschildering Dick Nanninga onthuld in Oosterparkwijk (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Oud-voetballer Dick Nanninga wordt sinds zaterdag geëerd in de Oosterparkwijk. Op het Ripperdahuis, tegenover de plek waar eens het fameuze Oosterparkstadion stond, is een grote muurschildering onthuld.

De muurschildering is gemaakt door de ervaren Duitse streetart-kunstenaar Jack Lack. Het kunstwerk werd onthuld door wijkwethouder Carine Bloemhoff (PvdA) die onder meer vergezeld werd door SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en gedeputeerde Tjeerd van Dekken (PvdA). Dat er een eerbetoon zou komen aan Nanninga, die zeven jaar geleden overleed, was vijf jaar geleden al toegezegd door toenmalig wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA).

Dick Nanninga
Nanninga groeide op in de Oosterparkwijk en speelde als amateur bij de voetbalvereniging Oosterparkers. In 1973, op zijn 24ste, werd hij opgepikt door Veendam. Een jaar daarna vertrok Nanninga naar Roda JC uit Kerkrade, waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde. Hij kwam vijftien keer uit voor het Nederlands elftal, waaronder de met 3-1 verloren WK-finale tegen Argentinië (in 1978). Nanninga scoorde in die wedstrijd.

Eerbetoon
Hij beëindigde zijn voetbalcarrière in 1986 bij MVV uit Maastricht en overleed zeven jaar geleden op 66-jarige leeftijd in het Belgische Maaseik. Veel andere Groninger voetballers kregen al eerder een eerbetoon in de Oosterparkwijk, onder meer doordat er een straat naar hen werd vernoemd.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen