Melissa van Hoorn beoogd lijsttrekker voor GroenLinks bij Statenverkiezingen

nieuws
Foto: GroenLinks Groningen

Als het aan het bestuur van de provinciale afdeling van GroenLinks ligt, gaat Melissa van Hoorn de kar trekken voor de partij tijdens de Statenverkiezingen van maart volgend jaar.

GroenLinks maakte vrijdagmiddag haar concept-kandidatenlijst bekend. De kandidatencommissie schuift Melissa van Hoorn naar voren als de geadviseerde lijsttrekker. Van Hoorn is op dit moment gedeputeerde, nadat ze in januari Nienke Homan opvolgde.

De plekken twee, drie, vier en vijf op de lijst worden waarschijnlijk bezet door bekende namen: Nadja Siersema (Stadskanaal) op 2, Stephanie Bennett (Groningen) op 3, Bas de Boer (Groningen) op 4, en Hendri Meendering (Bourtange) op 5. Zij zitten nu al voor GroenLinks in de Provinciale Staten. Op de plekken daarna wilde de kandidatencommissie ‘diversiteit’: Jan van Loenen (Leek), Gerie Ebeltjes (Veendam), Aartjan Feitsma (Leek), Jeroen Hut (Haren), Jannieke Roelfszema (Appingedam), Rianne ten Veen (Veendam), Maarten Meijering (Groningen), Ivan Huizinga (Groningen), Benjamin Hofstra (Groningen) en Els Struiving (Groningen).

De leden van GroenLinks moeten nog stemmen over de kandidatenlijst en over Van Hoorn als lijsttrekker. Dat gebeurt op
zaterdag 19 november tijdens een ledenvergadering in Winsum.