Meint Kolthof trekt kar voor Partij voor de Dieren bij Statenverkiezingen

nieuws
Foto via Partij voor de Dieren

Meint Kolthof uit Groningen trekt de kar voor de Partij voor de Dieren bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Dat maakte de provinciale afdeling van de partij maandagochtend bekend.

Kolthof volgt Ankie Voerman daarmee ook op als fractievoorzitter. De in Drenthe geboren Kolthof is sinds 2021 fractievertegenwoordiger van de PvdD Groningen. De partij maakte ook de rest van de kandidatenlijst voor de verkiezingen bekend. Bestuurssecretaris Stijn ten Hove staat op plek twee, gevolgd door fractieondersteuner Inge-Astrid van Dijk.

De Partij voor de Dieren verwacht een flinke groei dankzij de komende verkiezingen. Drie of vier zetels is het doel, zo stelt de partij.

“De provincie is dé plek om de energietransitie en daarmee energieonafhankelijkheid te concretiseren”, vertelt lijsttrekker Kolthof over zijn speerpunten voor de verkiezingen in maart. “De Provincie Groningen heeft verder nog veel te winnen op het gebied van burgerinspraak en democratische vernieuwing. Dieren moeten niet langer als productiemiddelen dienen en lijden onder ons huidig voedselsysteem. Dit zijn thema’s waarvoor ik me wil inzetten. ”