Man hoort 12 maanden cel eisen voor opslag van grote hoeveelheden drugsafval

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Het Openbaar Ministerie eist 12 maanden cel en een boete van vijfduizend euro tegen een 37-jarige inwoner van Groningen, voor de opslag van drugsafval. Dat meldt de website 112groningen.

Het gaat om de man die kortgeleden nog werd veroordeeld tot een celstraf van een jaar omdat hij twaalf personen had opgelicht bij de verkoop van zonnepanelen. Hij moet de gedupeerden bovendien bijna 100 duizend euro terugbetalen. Nu stond de Stadjer terecht omdat de politie in 2020 in een door hem gehuurde loods in Marum een grote hoeveelheid drugsafval heeft gevonden.

De verdachte had de sleutel van de loods nog maar net in bezit, toen de huurbaas argwaan kreeg. Hij had de Stadjer namelijk gezien in het tv-programma Opgelicht. De verhuurder belde daarop de politie. Die vond in de loods 140 vaten en jerrycans met in totaal 10 duizend liter drugsafval. Volgens justitie kan daar amfetamine mee gemaakt worden, met een straatwaarde van miljoenen euro’s.

Ondanks allerlei soorten van bewijs ontkent de verdachte dat hij iets te maken heeft met het afval. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.