“Maandag veel bewolking en later op de dag regen, komende dagen meer zon en droger”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Na een regenachtige zondag zullen de komende dagen aanmerkelijk droger gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zal ook de zon zich regelmatig laten zien.

“Maandag is er veel bewolking”, vertelt Kamphuis. “In de middag kan de zon eerst nog even doorbreken, maar in de namiddag en avond volgt er regen. Bij een matige zuidwestenwind, windkracht 4, wordt het 13 graden. Op dinsdag blijft het droog en is het met 15 graden erg zacht voor de tijd van het jaar. Verder overheerst de bewolking, maar schijnt zo nu en dan ook de zon.”

“Woensdag schijnt de zon af en toe, maar vallen er ook een paar buien. Het wordt 13 graden bij een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4. Donderdag blijft het droog en schijnt vooral in de ochtend de zon. Het wordt 13 graden bij een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4. Vrijdag. en ook tijdens het weekend. komt een hogedrukgebied dat boven het midden van Europa de regie gaat pakken. Het blijft op alle dagen droog en met flink wat zon wordt het 13 tot 15 graden in een zuidelijke en later oostelijke stroming.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.