Lopers New York Marathon halen ruim 130.000 euro op voor Beatrix Kinderziekenhuis

nieuws
Foto via Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Negentien mensen die het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG een warm hart toedragen, hebben samen een geldbedrag van ruim 130.000 euro bij elkaar gelopen met hun deelname aan de marathon van New York.

De groep van negentien deelnemers, bestaande uit UMCG-medewerkers, ouders van patiënten, bedrijfsvrienden en andere lopers die het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG een warm hart toedragen, vervulden de afgelopen maanden een ambassadeursrol voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Door het verhaal van de stichting uit te dragen, haalden ze een grote hoeveelheid sponsorgeld op. En de sponsorloop was er niet zomaar één: de marathon van New York.

De vierde deelname van een groep van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis aan de marathon de stad aan de oostkust van de VS leverde dit jaar een recordbedrag op: 133.243 euro. Met het geld kan de stichting verder met het ontwikkelen en continueren van waardevolle initiatieven die het verblijf in het Beatrix Kinderziekenhuis aangenamer maken.