Leger des Heils neemt komend weekend gloednieuwe soepfiets in gebruik

nieuws
Sylvester en vrijwilligers en tevens medewerkers van het Leger des Heils Aliene en Sanne laten trots de nieuwe fiets zien. Foto: Fokko Werkman

Het Leger des Heils in Stad neemt komende zaterdag een gloednieuwe soepfiets in gebruik. Dankzij een crowdfundingactie kon de fiets worden aangeschaft.

Met de elektrische bakfiets worden vanaf komend weekend op iedere vrijdag en zaterdag dak- en thuislozen in Stad voorzien van onder andere soep, broodjes en koffie of om gewoon een praatje te maken. De fiets die men gebruikt was na vele jaren trouwe dienst aan vervanging toe. Afgelopen voorjaar werd er een crowdfundingsactie opgezet om een nieuwe fiets aan te schaffen. De actie sloeg aan en binnen korte tijd was de benodigde 6.500 euro binnen.

“Veel leuke reacties”
“Het was geweldig om te zien dat er zoveel mensen betrokken waren en een steentje wilden bijdragen aan de actie”, vertelt Sylvester van het Leger des Heils die de crowdfundingsactie opzette. “Daarnaast hebben we van zowel collega’s als buitenstaanders ook veel leuke reacties gehad op de actie. We kregen vaak te horen dat men het een prachtig initiatief van het Leger des Heils vindt dat wij met vrijwilligers de dak- en thuislozen in de stad Groningen willen voorzien van extra eten en drinken en daarnaast van belangrijke spullen voor de winterperiode.”

“Meer ruimte om slaapzakken en kleding mee te nemen”
De nieuwe fiets heeft ook verschillende voordelen in vergelijking met de oude bakfiets. Zo is de fiets lichter en is het fietsen veiliger en prettiger: “Hierdoor kunnen we ook een grotere afstand afleggen. Daarnaast hebben we meer ruimte waardoor we meer kunnen meenemen, zoals slaapzakken, kleding, ondergoed, mutsen et cetera. Deze spullen zijn belangrijk voor mensen om zich warm te kunnen houden, vooral nu het weer kouder wordt.” De groep vrijwilligers die gebruik maakt van de fiets bestaat ongeveer uit 25 personen.