Laatste weekend dat maaltijdbezorgdienst Deliveroo actief is in Stad

nieuws
Een bezorger van Deliveroo. Foto: Môsieur J. [version 9.1] from Rouen, FRANCE - #deliveroo, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53481353

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo is dit weekend voor het laatst actief in Stad. Op 30 november stopt de dienst volledig in Nederland, na jarenlang getouwtrek.

Het bedrijf is sinds de herfst van 2015 actief in ons land. Groningen werd vorig jaar toegevoegd aan de lijst met steden waar men maaltijden bezorgde. Een succes werd het niet. Bronnen laten aan OOG Tv weten dat het imperium in Stad van meet af aan klein bleef met enkele tientallen bezorgers. Concurrenten waren te groot om Deliveroo in Stad te laten floreren.

Landelijk werken er bij het bedrijf ongeveer 4.500 maaltijdbezorgers en vijftig kantoormedewerkers. De reden dat men stopt is dat er in Nederland te weinig geld wordt verdiend. Het gaat om ongeveer 1 procent van de omzet dat in Nederland wordt verdiend. Het bedrijf wil zich gaan richten op landen waar het wel een grote speler is. Achter de schermen speelt echter meer. Sinds 2017 is Deliveroo in juridisch getouwtrek verwikkeld. Er werd toen besloten dat er alleen nog met zzp’ers gewerkt zou worden als bezorgers. Dit tot grote verontwaardiging van vakbond FNV die daarop de gang naar de rechter maakte. In december en februari buigt de Hoge Raad zich over de vraag of werknemers een vaste aanstelling moeten krijgen. Ondanks dat Deliveroo komende woensdag de deuren sluit, kan de uitspraak van de rechter wel gevolgen hebben voor het bedrijf en de bezorgers.