KNMI waarschuwt voor gladheid door sneeuwval: “Lokaal 1 tot 3 centimeter”

nieuws
Foto: weginspecteur Jeroen / Rijkswaterstaat - https://twitter.com/WIS_Jeroen1

Het KNMI waarschuwt zondagavond voor gladheid door sneeuwval. Voor de provincie Groningen geldt code geel.

De waarschuwing is van kracht sinds 19.00 uur. “In het noordoosten van het land moeten weggebruikers rekening houden met plaatselijke gladheid vanwege sneeuwval”, meldt het KNMI. “Lokaal kan 1 tot 3 centimeter blijven liggen. De kans hierop is het grootst in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en het noorden van Gelderland.”

Tijdens de sneeuwbuien is er kans op gladheid en kan het zicht teruglopen. Rijkswaterstaat meldt dat strooiwagens inmiddels de weg op zijn gegaan. In het begin van de avond wordt er met name in Drenthe en Overijssel gestrooid. De waarschuwing is geldig tot middernacht.