Klachtenstroom over Tuinland-directeur gaat door: ‘Werknemers moesten kruipen voor hun geld’

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Nadat vakbond CNV en RTV Drenthe vorige week onthulden dat werknemers van Tuinland gebukt gingen onder intimidatie en vernedering door één van de directeuren van de tuinketen, zijn er opnieuw tientallen meldingen binnengekomen van personeelsleden over wangedrag.

Dat meldt RTV Drenthe donderdagmiddag.

Na de meldingen van vorige week, waaruit duidelijk werd dat de directrice van het bedrijf regelmatig werknemers ten overstaan van andere collega’s de huid vol schold en bizarre uitspraken naar het hoofd slingerde (‘hoop dat hij sterft, trek zijn kop van zijn romp, hoop dat hij een hartaanval krijgt, het liefst zou ik hem omleggen’) meldt de regionale omroep van Drenthe nieuwe misstanden.

Zo zou de directrice ook ontploft zijn tegen klanten of leveranciers. Verder zouden werknemers die een oprotpremie of jubileumuitkering kregen, op het kantoor van de directrice letterlijk hebben moeten ‘kruipen voor hun geld’. De directrice gooide het geld op de vloer en liet de medewerkers het geld op handen en knieën oprapen. Verder maken personeelsleden melding van het feit dat ze bij een ziekmelding alsnog naar hun werk moesten komen, omdat ze moesten laten zien dat ze echt ziek waren.

De directrice zou zich de afgelopen week nauwelijks hebben laten zien op de werkvloer van het bedrijf. De andere directeur van Tuinland, de partner van de gevreesde directrice, zou wel met de personeelsleden in gesprek zijn gegaan. Van een grote heksenjacht naar lekkende bronnen lijkt geen sprake, aldus RTV Drenthe. De mannelijke directeur van het bedrijf lijkt blij te zijn met het onderzoek van de Arbeidsinspectie, maar poogt volgens bronnen binnen Tuinland wel om de mediastorm over te laten waaien. Het bedrijf gaat dan ook niet in op de nieuwe aantijgingen.