PvdA-fractievoorzitter Julian Bushoff kan Kamerzetel Arib overnemen

nieuws
Fractievoorzitter Julian Bushoff. Foto: PvdA Groningen

Julian Bushoff, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in de Groninger gemeenteraad, is dinsdagochtend door de Kiesraad benoemd tot lid van de Tweede Kamer. Daarmee kan Bushoff de opvolger worden van de opgestapte Khadija Arib.

Nu Bushoff is benoemd, heeft de Groningse PvdA-voorman in de gemeenteraad 28 dagen om de benoeming aan te nemen. Als hij dat doet en de Kiesraad keurt zijn Kamerlidmaatschap goed, kan Bushoff de zetel in de Tweede Kamer innemen.

Bushoff wil (nog) niet ingaan op zijn benoeming. De PvdA zal binnenkort laten weten of Bushoff de Kamerzetel inneemt.

De 25-jarige Stadjer wordt met zijn benoeming mogelijk de opvolger van Khadija Arib. Zij stapte begin november uit de Tweede Kamer, omdat ze boos is over het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag. De eerste opvolger van Arib zou Gijs van Dijk zijn geweest, maar hij zag af van een terugkeer in de Tweede Kamer. Daarom is het nu de beurt aan Bushoff om een keuze te maken voor de Kamerzetel.