Kerken uit Haren zamelen 25.000 euro in voor de Voedselbank

De klanten van de Voedselbank Groningen hebben een cadeaukaart ter waarde van veertig euro voor de Jumbo-supermarkt ontvangen. Twee kerken uit Haren zijn afgelopen maart begonnen met een inzamelingsactie.

De Hervormde Dorpskerk en de Gereformeerde Gorechtkerk Haren zijn in maart het initiatief gestart. Beide kerken willen zich inzetten voor de voedselbank om mensen met een lager inkomen te helpen. Het idee was dat mensen die hun energietoeslag niet of nauwelijks gebruiken, het geld konden doneren aan de voedselbank. Er is uiteindelijk 25.000 euro ingezameld.

De klanten van de voedselbank hebben dankzij de inzamelingsactie een cadeaukaart van veertig euro voor de Jumbo ontvangen. “Het is hartverwarmend om deze mensen te kunnen helpen”, zegt Magdalena Hartlief-Mellema van de Gereformeerde Gorechtkerk Haren. “Fijn dat wij als kerk zo ons steentje kunnen bijdragen.”

De Voedselbank is blij met de geslaagde inzamelingsactie, maar donaties zijn volgens penningmeester Jan Huizinga van de Voedselbank Groningen nog steeds welkom: “Het klantenaantal groeit steeds harder. In maart hadden we nog ongeveer 500 klanten en dat zit nu al bijna op zo’n 700 klanten. Een donatie teveel bestaat dus niet!”