Kerken kleuren woensdagavond rood op RedWednesday

nieuws
De Onze LIeve Vrouw Kerk in Maastricht is één van de kerken die woensdagavond in het kader van ‘Red Wednesday’ rood aangelicht werd. Foto: Ramon Mangold

Tientallen kerkgebouwen in Nederland, waaronder de Sint Jozefkathedraal in Stad, wordt woensdagavond rood verlicht. Met de actie wordt er aandacht gevraagd voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen in het bijzonder.

“De vervolging van Christenen is toegenomen. Dat is één van de belangrijkste bevindingen van ‘Vervolgd en Vergeten?’, het rapport van Kerk in Nood over Christenen die onderdrukt worden vanwege hun geloof”, laat Kerk in Nood weten. Om extra aandacht te vragen voor christenvervolging en godsdienstvrijheid kleuren kerken rood. In 2019 ging het nog om 47 deelnemende kerken, dit jaar zijn dat er 144 kerken.

In de gemeente Groningen doet alleen de Sint Jozefkathedraal mee aan de actie. In de provincie kleuren ook de Vituskerk in Winschoten en de Centrumkerk in Winsum rood.