Informatiedag energiebesparing in Haren, Glimmen, Noordlaren en Onnen: “Samen de winter door”

nieuws
Foto: Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

In ’t Clockhuys in Haren wordt aanstaande zaterdag een informatiemiddag gehouden waar mensen tips kunnen krijgen hoe ze energie kunnen besparen.

“Door de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening”, voorzitter Michiel Verbeek van Duurzaam Haren. “Het aantal inwoners in onze gemeente dat hiermee te maken heeft is omvangrijk en loopt ook alleen maar verder op. Dit probleem speelt ook in Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen, en om er voor te zorgen dat ze grip houden op hun energierekening, wordt er zaterdag een openbare bijeenkomst georganiseerd.”

Tips en informatie delen
Tijdens deze bijeenkomst kunnen belangstellenden advies inwinnen van energie-experts om op die manier meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. “Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers hun eigen energierekening verlagen. En de bedoeling is ook dat de opgedane kennis door hen wordt overgedragen aan buren, vrienden en kennissen zodat er een olievlek aan kennis ontstaat en zoveel mogelijk mensen geholpen worden.”

De informatiemiddag begint om 13.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Het is een initiatief van Duurzaam Haren waarbij er wordt samengewerkt met andere energiecoöperaties uit de regio.