Huurders Palembangstraat eisen gezonde en geïsoleerde woningen: “Amper onderhoud uitgevoerd”

Met een huurdersbijeenkomst hebben bewoners van de Palembangstraat in de Indische Buurt bezwaar gemaakt tegen het slechte onderhoud van hun woningen.

Bewoners klagen over tocht, vocht en schimmel. In de ogen van de huurders wordt klein en groot onderhoud van de woningen maar matig of helemaal niet uitgevoerd. Huurders moeten veel stoken om hun woningen warm en droog te krijgen. Door slechte isolatie maken de bewoners hoge energiekosten. SP-woordvoerder Jaap Dijk: “De huurders zijn strijdbaar. Er is de afgelopen jaren amper onderhoud gepleegd en de huurders betalen volle huur en hoge energierekening. Daarom eisen huurders groot onderhoud of renovatie. En terecht!” Eén van de huurders laat weten: “Ik probeerde één van mijn muren opnieuw te schilderen maar het stuc kwam op bepaalde plekken met brokken van de muur.”

In de straat werd samen met de SP een huurdersbijeenkomst gehouden. Bewoners hebben samen met de SP actieplannen gemaakt en ook zijn er eisen op papier gezet. De komende dagen kan corporatie Lefier acties van de huurders verwachten. Ook in de gemeenteraad zal de SP het achterstallig onderhoud en de slechte leefomstandigheden van de huurders aankaarten.