Hoogkerk krijgt zelfoogsttuin van 2 hectare: “Subsidieaanvraag positief beoordeeld”

nieuws
Foto: congerdesign via Pixabay

In Hoogkerk wordt een zelfoogsttuin van 2 hectare gerealiseerd. De subsidieaanvraag voor de realisatie is positief beoordeeld.

Het gaat om voedseltuin ‘De Dorpsakker’. Deze kwekerij wordt gerund door Merlijn Albering. Albering is een bekende pionier voor voedseltuinen in Groningen. Sinds 2014 verbouwt zij op de Stadsakker-kwekerij op natuurlijke wijze groene en fruit. De oogst wordt verkocht in de Stadsakker-winkel in Stad.

“Voorzien in behoeften”
Albering over het nieuwe initiatief: “Ons terrein van 2 hectare dat we pachten van de gemeente Groningen, is groot genoeg om ons ook op andere klantgroepen te richten. Vanuit de Stadsakker-winkel weet ik dat er niet alleen behoefte is aan biologische lokale groente, maar ook om hier zelf meer deel van uit te maken. Door zelf te oogsten, direct te kopen van het land, het te zien groeien, te helpen, of om inspiratie op te doen. Door De Dorpsakker in Hoogkerk wordt voorzien in die behoeften.”

Inspiratie
“De Dorpsakker Hoogkerk wordt weer één van de voedseltuinen waarmee we Noord-Nederland langzaam tot een groen en eetbaar landschap omvormen. Dit wordt een plek waar klanten hun eigen groente kunnen oogsten, waar ze direct bij de boer en letterlijk onder de rook van Groningen hun groente kunnen kopen en waar ze inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen moestuin.” De nieuwe tuin wordt ondergebracht bij de Stichting Kleinschalige Landbouw die als doel heeft om kleinschalige landbouw te stimuleren.