Het wereldberoemde Schnitger orgel in de Martinikerk krijgt een opknapbeurt

oogochtendshow
Foto: Sebastiaan Scheffer

In de Martinikerk krijgt het wereldberoemde Schnitgerorgel een opknapbeurt.  Een bedrag van 130.000 euro is nodig voor volledige restauratie. Daarom wordt er een benefietavond georganiseerd.

Het orgel heeft groot onderhoud nodig en daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Een bedrag van 130.000 euro is nodig voor volledige restauratie. Het is inmiddels 50 jaar geleden dat het orgel voor het laatst werd gerestaureerd. Volgens de directeur Betty Knigge moet er echt iets gebeuren. Daarom organiseert stichting Martinikerk donderdagavond een benefietevent met een unieke presentatie over de Martinkerk en uiteraard muziek.

Het orgel moet dus opgeknapt worden. En dus moet de stichting het bedrag bij elkaar zien te sparen. Om dat te doen, organiseert de stichting deze benefietavond. ‘We maken er een mooie avond van. Voor die unieke gebeurtenis moet je wel wat geld over hebben: De entreekaarten kosten namelijk vijftig euro. ‘Het is veel geld’, geeft Knigge toe. ‘Maar het is een groot orgel en er moet veel gebeuren.’
De benefietavond begint om 17.00 uur

Vanmorgen hadden we directeur Betty Knigge in de OOG Ochtendshow. Beluister hieronder het fragment.