Happietaria helpt dit jaar kinderen en jongeren in Bangladesh

nieuws
Het team van Happietaria 2022

Volgende week donderdag opent Happietaria Groningen voor de 28e keer haar deuren. Hét pop-up restaurant, wat elke november en decembermaand geld ophaalt voor het goede doel, zet zich dit jaar in voor de Stichting Tearfund

Happietaria is een initiatief, waarbij vrijwillige studenten een maand lang een restaurant runnen. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel. Mensen kunnen het initiatief steunen door te komen eten in het restaurant of door een donatie te doen via de website. Ook kunnen mensen zich aanmelden als vrijwilliger in de keuken, bediening of achter de bar.

De Stichting Tearfund is een project voor kinderen en jongeren in Bangladesh. De opbrengst van Happietaria wordt dit jaar geïnvesteerd in zelfhulpgroepen, waarmee gezinnen in Bangladesh worden geholpen met trainingen op het gebied van wettelijke kinderrechten, het kweken van klimaatbestendige gewassen, waterzuiveringen, persoonlijke hygiëne en alternatieve inkomstenbronnen. Op die manier kunnen de bewoners zelf werken aan hun eigen betere toekomst.

Bijdragen aan dit goede doel kan door tussen 17 november en 15 december te komen eten bij Happietaria. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 17:00 en 23:00 aan de Henri Dunantlaan 2. Meer informatie en reserveren kan via de website van Happietaria.