Gratis uitdelen van duizend voederbieten op Vismarkt om Sint Martinuslampions te maken

nieuws
Foto: Stichting Volksvermaken Groningen

Van een voederbiet een Sint Martinuslampion maken. Om deze traditie in stand te houden worden zaterdagmiddag op de Vismarkt gratis voederbieten uitgedeeld.

Het uitdelen gebeurt van 12.00 tot 15.00 uur. “We zullen zaterdag met een boerenwagen vol voederbieten de binnenstad inrijden”, laat de organisatie weten. “Daarbij zullen we worden begeleid door draaiorgelman Joris ten Have die ons met zijn Pronkjewail begeleidt naar de Vismarkt. Aan de oostkant van de Vismarkt zullen we van 12.00 tot 15.00 uur gratis voederbieten uitdelen. Het uitdelen vindt plaats in nauwe samenwerking met de Stichting Marktactiviteiten Groningen.”

De organisatie verwacht veel animo. “We hebben ongeveer duizend bieten besteld. Op de Vismarkt zullen er ook voorbeelden te zien zijn hoe je van een voederbiet een Sint Martinuslampion kunt maken.” En mocht je de komende dagen toch helemaal vastlopen: komende woensdag vindt er op de binnenplaats van het Museum aan de A, aan de Brugstraat, een gratis workshop voederbietenlampionnen maken.” De komende dagen worden er ook nog bieten bezorgd bij verschillende basisscholen in de stad.