Gratis dagkaart moet automobilist het OV in lokken

nieuws
Foto: Hilde Harshagen

De komende twee weken organiseren het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar, samen met vervoerders Qbuzz en Arriva, de #OVerstapweken. In het kader van deze campagne kunnen automobilisten vanaf dinsdag een gratis dagkaart aanvragen voor het openbaar vervoer.

De actie gaat vandaag (dinsdag) van start en loopt tot en met 15 november. Automobilisten kunnen eenmalig een gratis dagkaart aanvragen om het OV eens te proberen. Als de gratis dagkaarten op zijn, kunnen dagkaarten tegen gereduceerd tarief worden gekocht. Deze dagkaarten zijn geldig in de bussen en treinen van Arriva in Groningen en Friesland en de bussen van Qbuzz in Groningen en Drenthe.

Met de actie willen de vier partijen Groningse, Friese en Drentse forenzen verleiden over te stappen van de auto naar het OV. “Vaak is het sneller om naar een hub of een P+R in de buurt te rijden of fietsen en daar de bus of trein te pakken”, aldus gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk. “Met deze actie hopen we andere manieren van vervoer op een positieve manier te stimuleren.”

Een gratis dagkaart aanvragen kan tot en met 15 november via de speciale actiewebsite. Daar is ook meer informatie te vinden over de actie.