‘Fusilli feest’ voor winnaars gezonde schoolkantinesnack

nieuws
Foto via IVN Groningen

De vegan ‘fusilli feest’ snack is uitgeroepen tot meest gezonde en duurzame kantinesnack tijdens de Schoolkantines Challenge van het Praedinius Gymnasium.

Afgelopen donderdag presenteerde het winnende groepje leerlingen, samen met nog drie andere finalisten, hun zelf ontwikkelde snack presenteren op het provinciehuis aan de jury, bestaande uit Hieke Ferweda van de Provincie Groningen, Monique Pas van IVN Natuureducatie en Saskia Beekveldt van Jong Leren Eten Groningen.

‘Fusilli feest’ bestaat uit vegan pasta van maismeel met groente en saus in een papieren bakje met bakpapier. De jury koos voor de winnende snack vanwege de goede marketingstrategie en het ontbreken van producten die vloeken met allergieën en intoleranties.