Flitspalen bij Emmaviaduct schieten opnieuw het vaakst raak, maar minder dan voorheen

nieuws
Foto: Google Maps- Streetview

De twee flitspalen langs het Emmaviaduct in Groningen waren in de eerste acht maanden van dit jaar al goed voor meer zo’n 13.781 boetes. Daarmee staan de twee digitale camera’s nog steeds fier bovenaan in Groningen. De palen schoten wel aanmerkelijk minder vaak raak dan een jaar geleden.

In totaal gingen in Groningen ruim 34.000 Groningers op de bon bij een vaste flitspaal in de provincie. Bijna de helft van al deze boetes kwamen op het conto van de twee palen langs het Emmaviaduct.

Het viaduct was in de periode tussen januari en augustus wel aanmerkelijk minder productief dan vorig jaar. Toen stond de teller voor de twee flitspalen al bijna op twintigduizend bonnen. De stremmingen op en rond het Julianaplein, de zuidelijke ringweg zijn daar mogelijk de oorzaak van.

De twee flitspalen langs de Friesestraatweg, bij de kruising van de Siersteenlaan, zorgden samen voor 2.418 boetes in de eerste acht maanden van dit jaar en staan daarmee op plek twee in de gemeente Groningen. In de provincie werd het Emmaviaduct op de voet gevolgd door twee flitspalen langs de N33 bij Siddeburen. Die slingerden 9.079 hardrijders op de bon.