FC Groningen sluit seizoen 2021/22 af met positief resultaat van 9,2 miljoen euro

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen heeft het vorige seizoen 2021/2022 afgesloten met een positief netto resultaat van 9,2 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de club.

De winst is voor een groot deel toe te schrijven aan de inkomsten uit transfers van Azor Matusiwa, Gabriel Gudmundsson en Bjorn Meijer naar het buitenland. Daarnaast werd het aanwezige eigen vermogen van 2,3 miljoen euro van de Stichting Vrienden van FC Groningen overgedragen aan de club. Deze transactie was een gevolg van de voortijdige gehele aflossing van de geldlening van 6 miljoen euro aan het spelersfonds.

Wel was er nog een negatieve bedrijfsresultaat van circa 600 duizend euro en de te betalen winstbelasting; een bedrag van 1,7 miljoen euro. Door dit alles heeft de club per 1 juli dit jaar een eigen vermogen van 10,8 miljoen euro. Algemeen directeur Wouter Gudde zegt: “We mogen stellen dat FC Groningen in het seizoen 2021/2022 financieel behoorlijke stappen voorwaarts heeft kunnen zetten en daarmee een gezond fundament onder de club heeft gelegd. Hierdoor kunnen we verder blijven bouwen aan het verhogen van de voetbalbudgetten.”

FC Groningen haalt voor het huidige seizoen een verwachte omzet van een kleine 22 miljoen euro. Daarin is een tekort voorzien van 3,5 miljoen euro. Dat tekort zal volgens Gudde ruimschoots worden gedekt uit transfers, met name uit de verkoop van Jørgen Strand Larsen aan het Spaanse RC Celta voor ongeveer 11 miljoen euro.