DVS wil dat beurzen voor studentbestuurders met 9,6% verhoogd worden

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De fractie van De Vrije Student in de Universiteitsraad wil dat bestuursbeurzen voor studentbestuurders met minimaal 9,6% verhoogd worden. Die oproep doet DVS in de richting het College van Bestuur van de RUG.

Het gaat om studentbestuurders van onder andere studie-, sport en studentenverenigingen. “Met de huidige inflatie en het feit dat de bestuursbeurzen de afgelopen jaren nauwelijks zijn verhoogd, lijkt het ons als DVS niet meer dan logisch dit dan voor elkaar te krijgen voor onze studenten”, vertelt universiteitsraadslid Marnix Kuper.

“Functie van studentbestuurders zijn van grote waarde voor het studentenleven”
In oktober bleek dat het College van Bestuur bereid was om beurspromovendi een loonsverhoging te geven van 9,6%. “Wij zouden graag willen zien dat deze indexering verder wordt toegepast bij bijvoorbeeld de bestuursbeurzen. De functie die studentbestuurders vervullen zijn van grote waarde voor het studentenleven en zijn één van de pilaren voor het goed kunnen functioneren van de RUG. Studieverenigingen verzorgen bijvoorbeeld vaak de introductieperiode en dragen in het onderwijs bij aan zaken zoals evaluatie.”

“Zonder verhoging wordt een bestuursjaar minder aantrekkelijk”
Volgens DVS is er ook nog een andere reden: “Het indexeren van beurzen draagt bij aan waardering maar ook aan de aantrekkelijkheid om als student een bestuursjaar, naast je studie, te gaan doen. Juist een bestuursjaar draagt ook bij aan een goede voorbereiding op de periode na het studeren.”