“Dinsdag eerst mist en later wat zon, vanaf donderdag waterkoud met oostenwind”

nieuws
Foto: Couleur via Pixabay

Vanaf donderdag voelt het waterkoud aan. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis draait de wind naar het oosten en is er in het weekend kans op een winterse bui.

“Dinsdag is er eerst kans op mist die lokaal dicht kan zijn”, vertelt Kamphuis. “Later op de dag kan de zon hier en daar even doorbreken, maar op de meeste plaatsen blijft het grijs. Het wordt 10 graden en het blijft droog bij een zwakke wind uit het westen tot noordwesten windkracht 2. Woensdag wordt een hele rustige dag. Er is veel bewolking en lokaal kan een spatje motregen vallen. De maximumtemperatuur komt uit rond de 6 of 7 graden en daarmee wordt het wat kouder. In de nacht minima rond 2 graden.”

“Vanaf donderdag zorgt een oostenwind voor de aanvoer van koudere lucht. Donderdag is het met 5 graden waterkoud en is het overwegend bewolkt, droog en rustig weer. In de nacht van donderdag op vrijdag ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt of een graad er boven. Vrijdag is het opnieuw waterkoud en wordt het 2 of 3 graden. Ook dan is het bewolkt en overwegend droog weer bij een matige oostenwind, windkracht 2 of 3. Het weekend geeft op zaterdag een iets grotere kans op een opklaring en zondag neemt de kans op een winterse bui toe. Op beide dagen is het koud bij 1 of 2 graden. In de nachten kan het een graad vriezen en kan er mist ontstaan.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.