“Dinsdag bewolkt en droog, aan het einde van de week een bui en 11 graden”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De temperaturen lopen de komende dagen gestaag op. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het aan het einde van de week mogelijk 10 of 11 graden worden.

“Dinsdag is het overwegend bewolkt en zien we de zon niet of nauwelijks”, vertelt Kamphuis. “Het blijft op de meeste plaatsen droog en het wordt 7 graden. De zuidoostenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Woensdag is er opnieuw veel bewolking, maar kan later in de ochtend, en tijdens het begin van de middag, de zon zo nu en dan even doorbreken. In de namiddag en avond volgt regen. Het wordt 8 graden. Donderdag zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. Met een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten wordt zachte lucht aangevoerd, het wordt 11 graden. In de nacht van donderdag op vrijdag gaat het regenen.”

Zon, bewolking en zo nu en dan een bui
“Vrijdag is er af en toe zon maar valt er ook een bui. Het blijft zacht bij 10 of 11 graden. Het weekend verloopt op zaterdag droog en de zon schijnt dan geregeld. Zondag is het bewolkt en regent het af en toe. Op beide dagen wordt het 8 of 9 graden. Ook volgende week lijkt wisselvallig uit de startblokken te gaan.”

“Volgende week opnieuw winters?”
“Daarna wordt het spannend. De Amerikanen, ofwel, het model van de Amerikaanse weerdienst, komt dan met een winterse setting. Het wordt interessant om te zien of er meer modellen met dit scenario op de proppen komen de komende tijd. Een vroeg wintertje dit jaar? We houden vinger aan de pols.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.