“Dinsdag af en toe zon maar later ook wat buien, aan het einde van de week 15 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De temperatuur loopt de komende dagen geleidelijk op. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het aan het einde van de week 15 graden worden.

“Dinsdagochtend is er af en toe zon. In de middag neemt de bewolking, als ook de kans op een bui, toe”, vertelt Kamphuis. “Het wordt 14 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5. Woensdag is er vooral in de ochtend zo nu en dan zon en is het overwegend droog. In de middag neemt de bewolking toe en vallen er een paar buien. Het wordt 13 graden bij een stevige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 5.”

“Donderdag is het wisselend bewolkt en blijft het droog. Het is aanhoudend zacht bij 14 of 15 graden. Vrijdag en ook tijdens het weekend zijn er flinke zonnige perioden en wellicht wordt het zelfs stralend weer. Daarbij draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten en neemt wat in kracht af. Overdag wordt het 12 of 13 graden en zondag zelfs 14 of 15 graden. De nachten verlopen frisser waarbij de minimumtemperatuur rond de 3 tot 5 graden komt te liggen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.