Deze man deed voor 17.000 euro aankopen met gestolen pinpas in Stad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Deze man deed op 21 september voor grote bedragen aankopen met een gestolen bankpas bij drie winkels in Stad. De politie wil graag weten wie hij is, want mede dankzij deze verdachte is een 64-jarige vrouw uit de gemeente Aa en Hunze van 17.000 euro bestolen.

Tekst gaat verder onder de video

De bankpas werd op de woensdagmiddag van 21 september opgehaald bij het slachtoffer door een vrouw, nadat een andere verdachte haar er in de ochtend van wist te overtuigen dat ze contact zou hebben met een bankmedewerker. De vrouw die de bankpassen kwam ophalen, zou tussen de twintig en dertig jaar oud zijn. Deze verdachte had een witte huidskleur, was rond de 1.70 meter lang, sprak Nederlands en had steil blond haar.

Dezelfde middag werden de bankpassen gebruikt bij drie verschillende winkels in de stad Groningen. Een man deed voor duizenden euro’s aan aankopen. Van de 17.000 euro die de man spendeerde in de winkels, besteedde hij 5.500 euro in een telefoniewinkel in de binnenstad. Meteen daarna vertrekt de verdachte richting een elektronicawinkel in de buurt, waar hij meer dan 6.000 euro betaalde voor vier dure laptops. Bij een juwelier in de Stad spendeerde de man vervolgens nog eens tweeduizend euro van het slachtoffer.

De politie wil graag weten wie deze man is. Ook mensen die weten wie de vrouw is die de bankpassen van het slachtoffer heeft opgehaald, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 en anoniem via 0800-7000. Via dit online tipformulier kunnen getuigen ook foto- en videomateriaal delen met de politie.