De Intocht in Groningen: ”Een bijzonder hoogstaand logistiek kunstje”

oogochtendshow
Foto: Annelies van Santen

De mooie tijd van je schoentje zetten en een liedje zingen voor de Goedheiligman is weer aangebroken. Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in de Stad  en dat belooft weer een groots feest te worden.

Er wordt een hele grote stoet gevormd nadat Sinterklaas is aangekomen bij Roeivereniging de Hunze. Vervolgens zal de Sint een route volgen door de binnenstad., om te eindigen op het Academieplein aan de Broerstraat, oftewel het Broerplein. Om even een intocht te organiseren is een hoogstaand logistiek kunstje. Alle Pieten moeten natuurlijk op de vloot en die moeten geïnstrueerd worden en daarnaast mogen de pakjes ook niet vergeten worden.

De route loopt als volgt: Westerkade, Westerhaven, Astraat, Abrug, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt NZ, Zwanestraat, Stoeldraaierstraat, Broerstraat, aankomst op het Academieplein, waar Sinterklaas wordt ontvangen door de burgemeester en kinderburgemeester van Groningen. Het voorprogramma op het Academieplein start om 14.45 uur

Nu kan je dit jaar ook je eigen tekening maken voor Sinterklaas. Die kun je tijdens de intocht afgeven aan de Pieten, of een foto mailen naar communicatie@volksvermakengroningen.nl. Alle kinderen die hun naam en adres erop zetten, krijgen van Sinterklaas een persoonlijke ansichtkaart terug.

Hieronder kan je fragment terugluisteren van de OOG Ochtendshow van vrijdagochtend 18 november.