D66 maakt kandidatenlijst voor Statenverkiezingen bekend

nieuws
Foto via D66

D66 heeft woensdagmiddag bekend gemaakt met welke kandidaten de partij de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar ingaat.

Op de eerste twee plekken na de lijsttrekker (Sander Claassen uit Haren werd eerder dit jaar al verkozen als lijsttrekker) zijn achtereenvolgens huidig Statenleden Paula Benjamins-van Oudheusden en Jurgen Elshof terug te vinden. Op de plekken vier en vijf staat jong en nieuw talent: Floor Buigel (25) uit Groningen en Kevin Wójcik (19) uit Winschoten.

Arjan de Boer uit Groningen, Bob Voorneveld uit Meerstad, Gerlof Lodewijk uit Groningen, Denny Boersma uit Tolbert en Zerline Geertsma uit Groningen maken de top-tien compleet. De lijst kent in totaal 45 namen, met helemaal onderaan gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk. Zij zag in april al af van het lijsttrekkerschap en besloot in augustus ook geen nieuwe post als gedeputeerde te accepteren.

De hele lijst van D66 voor de Statenverkiezingen is hier vinden.