CDA maakt kandidaten voor Statenverkiezingen bekend

nieuws
Foto via CDA Groningen

Het bestuur van het CDA in de provincie Groningen heeft dinsdagmiddag haar kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen gepresenteerd.

Eind augustus werd al bekend dat fractievoorzitter Robert de Wit de lijstaanvoerder is voor de christendemocraten bij de komende verkiezingen. Kristel Rutgers (voormalig wethouder in het Hogeland), Jesper Bergsma (Statenlid), Daan van Gulik en Alma den Hertog (oud LTO-bestuurder) vormen de top vijf van de kieslijst. Van Gulik, masterstudent Politieke Sociologie aan de RUG, is een opvallende nieuwkomer bovenaan de lijst. Vermoedelijk vervult hij de plek van Statenlid Jacob Boonstra, die heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode in de Staten. De top 5 wordt gecompleteerd door agrariër en oud LTO-bestuurder Alma den Hertog.

Met de lijst van in totaal tien kandidaten kiest het CDA, naar eigen zeggen, voor een combinatie van bekende en nieuwe gezichten. De partij stelde een lijst op met kandidaten uit heel Groningen, om de provincie daarmee zo breed mogelijk te vertegenwoordigen. “Ik ben ontzettend trots op onze lijst”, vertelt lijsttrekker De Wit. “De lijst is een brede vertegenwoordiging van onze provincie, met kandidaten die diep geworteld zijn in de samenleving. Van agrariërs tot zorgmedewerkers en van leerkrachten tot starters. Ik heb veel zin om de komende periode samen met dit team aan de slag te gaan.”