Robert de Wit verkozen tot CDA-lijsttrekker voor aanstaande provinciale verkiezingen

nieuws
Robert de Wit - Foto via CDA Groningen

De 32-jarige Robert de Wit is unaniem verkozen tot lijsttrekker voor het CDA voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen. De stemming vond dinsdag plaats tijdens de ledenvergadering van het CDA.

De wit is sinds 2015 lid van de Provinciale Staten en trekt vanaf 2018 de kar als fractievoorzitter. Hij noemt zijn benoeming en unanieme steun een grote eer en verantwoordelijkheid. Tijdens zijn aanvaardingsspeech ging De Wit uitgebreid in op de aardbevingsproblematiek, oplopende energiekosten, de onrust bij Ter Apel, de vastgelopen woningmarkt, de stikstof en de onder druk staande leefbaarheid op het platteland.

“Zorgen van mensen samen aan te pakken”
“Er is grote onrust in de samenleving”, vertelt De Wit. “Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. Over de alsmaar toenemende maandelijkse lasten, de aardbevingsproblematiek, het vinden van een woning en de leefbaarheid op het platteland ten gevolge van bezuinigingen en de mogelijke gevolgen van de stikstofplannen. Als politici hebben wij de opdracht om de zorgen van mensen samen aan te pakken.”

Resultaatgericht
Voorzitter Peter Roelofs is blij: “Als aanvoerder van de CDA-lijst is Robert uitstekend in staat om het CDA-gedachtegoed uit te dragen en de samenwerking te zoeken binnen en buiten onze partij, in Stad en Ommeland. Hij is energiek, verbindend, communicatief sterk, resultaatgericht met een enorme dossierkennis en een ruime ervaring als Statenlid.” De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Deel dit artikel: