Butjankovs vertrekt na anderhalve maand alweer bij Donar; Viktor Gaddefors neemt zijn plek in

nieuws
Donar-speler Artjoms Butjankovs (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Nadat point-guard Charles Callison vorige week al besloot zijn biezen te pakken om uit Groningen te vertrekken, heeft ook de Letse power-forward Artjoms Butjankovs besloten zijn contract met Donar te ontbinden.

Volgens Donar is de hoofdreden voor het vertrek van Butjankovs de uitschakeling van Donar in de FIBA Europe Cup. Donar verloor vorige week woensdag kansloos van het Estse BC Kalev/Cramo, waardoor de laatste hoop op Europees overwinteren verloren ging. De power-forward kwam eind september naar Groningen om een lege plek in de selectie van Donar op te vullen, maar de Est houdt het nu dus alweer voor gezien.

Het nieuws over het vertrek van Butjankovs volgt een kleine week nadat Charles Callison besloot uit Groningen te vertrekken. Voor hem is nog geen vervanger aangetrokken, maar voor Butjankovs wel. De Zweedse international Viktor Gaddefors komt over uit Uppsala om de plek van de Estse power-forward in te nemen. Volgens Donar gaat de Zweed zo snel mogelijk afreizen naar Groningen. Door zijn Zweedse nationaliteit mag Gaddefors in de eerstvolgende wedstrijd meteen in actie komen voor Donar. Die staat volgende week donderdag op het programma. Dan speelt Donar in de Vijf Meihal tegen ZZ Leiden.