Brandweer Stad assisteert bij grote brand in Hoogezand

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Stadse brandweer heeft dinsdagavond met verschillende voertuigen geassisteerd bij de bestrijding van een grote brand in Hoogezand. Ook brandweer Haren schoot te hulp.

De brand ontstond rond 17.50 uur in een pand aan de Meint Veningastraat. Toen de eerste hulpverleners arriveerden bleek er brand te woeden in een grote loods. Omdat er naast de loods andere gebouwen staan, waaronder een flat, en het vuur over dreigde te slaan, werd er groot alarm geslagen. Verschillende tankautospuiten werden naar het adres gestuurd. Brandweer Stad assisteerde met een hoogwerker, een dompelpompaanhanger en een ademluchtcontainer. De hoogwerker werd samen met die van de collega’s uit Hoogezand ingezet om het vuur van bovenaf te bestrijden.

Het sein ‘brand meester’ werd rond 20.00 uur gegeven. De komende uren zal er echter nog nageblust worden. Bij de brand is asbestverdachtmateriaal gevonden. Verschillende meetploegen, waaronder die van Haren, zijn ingezet om het gebied in kaart te brengen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Een buurtbewoner maakte beelden van de brand:

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl