Brand in schoorsteenkanaal woning Ten Boer

nieuws
Foto: Remco van den Berg - 112groningen.nl

In een woning aan de Ommelanderstraat in Ten Boer heeft dinsdag aan het einde van de middag korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 16.50 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker naar de woning werden gestuurd. “De brand werd ontdekt door de bewoners van de woning”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “Zij hebben het alarmnummer gebeld en kregen het advies om de woning te verlaten. Toen we arriveerden stond men ons buiten op te wachten. Wij zijn direct op onderzoek uitgegaan waarbij al snel bleek dat er brand woedde in het schoorsteenkanaal.”

Daarop werd de hoogwerker in positie gebracht. “Wij hebben met een ramoneur de schoorsteen geveegd. De brand is niet doorgeslagen. De schade in de woning is beperkt gebleven tot rook- en roetschade. De bewoners hebben een stookverbod gekregen. Zij moeten eerst hun schoorsteenkanaal laten vegen door een expert, waarbij na overhandiging van een certificaat, er weer gestookt kan gaan worden.”