Beknelde bouwvakker na ongeluk op bouwstelling naar ziekenhuis gebracht

nieuws
Foto: Martin Nuver, 112groningen

De bouwvakker die woensdagmiddag klem was komen te zitten tijdens werkzaamheden bij het Voormalig Klein Poortje aan de Oosterhaven is bevrijd. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De man kwam klem te zitten toen een zwaar apparaat naar beneden viel. Het apparaat kwam terecht op een steiger waar mensen aan het werk waren. “Wij zijn bezig met een plan hoe we de persoon kunnen bevrijden. Dit is ingewikkeld omdat we er voor moeten zorgen dat de constructie niet verder instabiel wordt”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “We hebben onze hoogwerker ingezet en ook de grote hulpverleningswagen is met redgereedschappen ter plaatse. Daarnaast hebben we een zware kraan onder politiebegeleiding naar de locatie laten komen. Deze kraan kan ons wellicht helpen.”

Rond 15.00 uur lukte het de hulpdiensten om de persoon te bevrijden. Hoe het met het slachtoffer gaat is onbekend.