Beurs in MartiniPlaza om jongeren enthousiast maken voor techniek

Leerlingen uit de tweede klas van het vmbo worden dinsdag en woensdag ondergedompeld in de wereld van techniek in MartiniPlaza.

Het evenement, wat de naam Tech To The Future draagt, moet scholieren de veelzijdigheid van techniek laten zien. In MartiniPlaza draait het dan ook vooral om doen, in plaats van kijken. Zo kunnen de scholieren vliegen met een drone in een speciale ‘drone arena’, leren hoe ze een band van een trekker kunnen verwisselen en zelf ondervinden hoe leuk timmeren en metselen zijn. Daarnaast zijn er opstellingen van de brandweer en kunnen de vmbo’ers in virtual reality uitproberen wat het werk van een kraanmachinist inhoudt.

Tech to the Future is het eerste grootschalige techniekevenement in de provincie voor vmbo-leerlingen. Organisator Sterk Techniek Onderwijs wil jongeren graag laten ontdekken of er een toekomst in de techniek voor ze ligt. “We hebben ze hard nodig”, aldus Tineke Mooibroek-Riemersma, namens de organisatie van het evenement. “Om jongens én meisjes enthousiast te maken voor de techniek is het belangrijk om samen te werken met de andere Sterk Techniek Onderwijs regio’s, de mbo scholen, de primair onderwijs scholen en natuurlijk het bedrijfsleven.”

Wie niet in de tweede klas van het vmbo zit, maar toch een bezoek wil brengen aan het evenement: dat kan. Dinsdag is Tech to the Future alleen geopend voor schoolklassen, maar woensdag zijn de deuren van MartiniPlaza open voor geïnteresseerden van jong tot oud.