Bekerstunt The Knickerbockers, Be Quick 1887 en VV Groningen ronde verder

sport
Foto Andor Heij. VV Groningen - GVAV Rapiditas

Be Quick 1887 schakelde woensdagavond PKC’83 uit in de noordelijke districtsbeker. VV Groningen deed het zelfde met stadgenoot GVAV Rapiditas. Derdeklasser The Knickerbockers stuntte tegen eersteklasser GOMOS.

Op sportpark Het Noorden stonden zaterdag eersteklasser VV Groningen en zondag eersteklasser GVAV tegenover elkaar. VVG won na strafschoppen, nadat het na 90 minuten 1-1 was geworden.

Thuisclub VVG had voor de pauze vaker de bal, maar GVAV had de beste kansen. Na een overtreding in het strafschopgebied van VVG mocht Ingmar Liezenga vanaf elf meter aanleggen en hij schoot GVAV op 1-0. Patrick Venema kreeg nog een grote kans voor GVAV, die van dichtbij net over ging.

Na de pauze was VVG sterker zonder echte grote kansen te krijgen. De GVAV defensie stond lang goed tot de 80e minuut. Toen sneed  Tyson dos Santos door de GVAV verdediging en tekende voor de 1-1 eindstand.

VVG schoot alle strafschoppen daarna raak. De vijfde van GVAV werd gestopt door doelman Melvin Buurlage, die zelf de laatste voor VVG maakte. Daardoor gaat VVG verder in de districtsbeker.

Ook vierde divisionist Be Quick 1887 is een ronde verder, maar dat ging niet zonder slag of stoot tegen eersteklasser PKC’83: 2-1. PKC kwam op het eigen sportpark vroeg op voorsprong door een intikker van Kevin Bakels. Be Quick drong aan en kreeg de grootste kans via Wilko van de Kooi met een bal op de paal. Na rust besliste Sil Kramer met twee doelpunten in het eerste kwartier de wedstrijd voor Be Quick. Maar doordat een derde niet viel bleef het tot het einde wel spannend.

The Knickerbockers ruim langs eersteklasser

Derdeklasser The Knickerbockers stuntte op Zernike tegen eersteklasser GOMOS uit Norg, dat getraind wordt door oud FC Groningen spits Martin Drent. De Groninger studenten wonnen met duidelijke cijfers: 4-1. TKB gaf nauwelijks een kans weg en was voorin effectief. Dat was bij GOMOS ver te zoeken. De Drenten misten in de slotfase zelfs een strafschop. Sander Stokman opende na zes minuten de score voor TKB. Na 37 minuten kwam GOMOS via Jannes Siegers langszij. Hessel van Amerongen maakte er vroeg na de hervatting 2-1 van. Stokman had met twee doelpunten het slotakkoord: 4-1.

Winst districtsbeker dinsdagavond

Ook dinsdag is er gespeeld voor de noordelijke districtsbeker. Opvallend was de stunt van derdeklasser HFC’15. De Hoogkerkers speelden met 1-1 gelijk tegen eersteklasser WVV en wonnen vervolgens na strafschoppen: 6-5. Aydan Delger sleepte in de slotfase de penaltyserie voor HFC uit het vuur.

Eersteklasser GRC Groningen ontsnapte aan een blamage. Tegen derdeklasser Zuidlaren werd het 2-2, maar GRC won alsnog na strafschoppen. Erwin Alt maakte met twee doelpunten voor GRC een 2-0 achterstand goed.

Eersteklasser Gorecht won thuis met 2-0 van derdeklasser SVZ. Ook derdeklasser Engelbert is een ronde verder na de 4-0 zege op vierdeklasser SJS uit Stadskanaal. Yannick Mugabe scoorde twee keer.

Uitgeschakeld in districtsbeker dinsdag

Tweedeklasser Velocitas 1897 ligt er uit na de 3-2 nederlaag in en tegen Winsum uit de eerste klasse. Firas El Jawashi leek het bij een 2-0 achterstand in de slotfase nog spannend te maken, maar Winsum kwam direct daarna op een 3-1 voorsprong. De 3-2 van Jesse Bosgraaf in blessuretijd kwam te laat voor Velocitas.

Ook vierdeklasser Mamio haalde het dinsdag niet. Tweedeklasser LTC uit Assen was op sportpark De Parrel met 3-1 te sterk voor Mamio, dat dit seizoen veel internationale studenten in de gelederen heeft.