Beiaardier torentje Academiegebouw gaat verzoeknummers spelen

De beiaardier, of klokkenspeler, van het torentje bij het Academiegebouw gaat in de week voor kerst verzoeknummers spelen. Dat doet hij om de band tussen hemzelf en Stadjers te versterken.

Bob van der Linde, de desbetreffende beiaardier, heeft een jaar geleden de oude klokkenist van het torentje vervangen. Sindsdien probeert hij Stadjers te betrekken bij zijn klokkenspel. Om die reden heeft hij contact gezocht met het sociale media team van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) om een samenwerking tot stand te brengen: ‘Social media is daar natuurlijk een heel makkelijk kanaal voor. Zeker de universiteit, die heeft veel jonge volgers. Het is leuk om van hen te horen wat zij willen horen dat ik speel.’

Een paar weken voor kerst zal de RUG op haar sociale media polls plaatsen waar gebruikers op hun favoriete nummers kunnen stemmen. Daarnaast kunnen ze verzoeknummers insturen. Bob maakt vervolgens een programma met de populairste liedjes die hij dan op de dinsdag voor kerst tussen 10:00 en 11:00 speelt. Dus wie ook mee wil doen aan de kerstactie heeft nog even de tijd om na te denken over verzoeknummers.