Amateurvoetbal: Nederlagen Velocitas en Be Quick, Helpman koploper

sport
Foto: Andor Heij

In de tweede klasse L zaterdag verloren Velocitas en Be Quick beide. In 3C is Helpman ondanks puntverlies tegen hekkensluiter Niekerk de koploper geworden en in 4C blijft Mamio op titelkoers.

2L

Velocitas 1897 struikelde thuis over middenmoter Kollum. Het werd 4-1. Nick Elderman scoorde bij een 3-0 achterstand de enige treffer voor de Groningers. Velocitas zakte naar de derde plaats met 16 punten uit 7 wedstrijden. .

Be Quick 1887 leed thuis de zesde nederlaag van het seizoen. Drenthina was met 1-0 te sterk. Be Quick staat met één punt 13e en laatste in 2L. Drenthina staat door de winst op de eerste plek.

3C

Helpman is de nieuwe koploper in de derde klasse C. In en tegen hekkensluiter Niekerk werd het een teleurstellende 0-0. Maar omdat de wedstrijd van Grijpskerk werd afgelast staat Helpman boven aan met 18 punten uit 8 wedstrijden.

Groen Geel is derde na de 2-1 overwinning bij Aduard. Menno Pot en Sievert Zomer scoorden voor Groen Geel dat 16 uit 8 heeft.

Lycurgus won de derby van The Knickerbockers met 1-0. Omlandia versloeg in Ten Boer HFC’15 met 2-0. Jeremy van Coevorden en Stefan Nieboer scoorden.

Lycurgus is vierde met 16 punten, HFC’15 vijfde met 10 punten, The Knickerbockers achtste en Omlandia elfde met beide 9 punten.

4C

Mamio verstevigde de koppositie in de vierde klasse C door de uitwedstrijd tegen concurrent De Fivel met 4-0 te winnen. Mamio heeft 21 punten uit 8 wedstrijden.

Onderin was er winst voor VVK. In Sauwerd werd SIOS met 5-0 verslagen. Tim van der Molen en Robert Oosterhof maakten twee doelpunten. VVK heeft 6 uit 6.

HS’88 was met 7-1 te sterk voor Stadspark en Amicitia VMC verloor met 4-2 uit bij Poolster. Amicitia is voorlaatste met 2 punten en Stadspark is dertiende en laatste en heeft nog geen enkel punt na 8 duels.