Agnes Bakker gaat de kar trekken voor SP bij provincieverkiezingen, Sandra Beckerman lijstduwer

nieuws
Agnes Bakker voor het Provinciehuis. Foto: ingezonden

Agnes Bakker is de beoogd lijsttrekker voor de SP bij de aanstaande verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat is zondagavond bekendgemaakt.

Bakker is op dit moment ook de huidige fractievoorzitter. “Het is een enorme eer dat de kandidatencommissie mij bovenaan deze lijst vol geweldige socialisten uit heel Groningen zet”, reageert Bakker op het nieuws. “De afgelopen jaren heeft de politiek te veel overgelaten aan de markt. Het openbaar vervoer, de energievoorziening, betaalbare woningen, het is in handen gekomen van commerciële partijen die vooral oog hebben voor de winst en niet voor mens en natuur. In Groningen weten we helaas maar al te goed wat het met mensen, een gemeenschap en hun leefomgeving doet wanneer geld boven alles, zelfs onze veiligheid, gaat. Het wordt tijd voor een provincie die er echt voor alle Groningers is en niet de oren laat hangen naar Den Haag of briefjes op bestelling stuurt.”

Op plaats twee staat Fenna Feenstra uit Garrelsweer. Zij maakt van dichtbij mee wat de gaswinning doet met haarzelf en haar dorpsgenoten. Niels van der Wijk uit Ten Boer maakt de top drie compleet. Van der Wijk is in staat om mensen te mobiliseren wanneer hij onrecht signaleert. De lijst wordt afgesloten door twee bekende SP’ers: fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP-fractie in de gemeente Groningen. Huidige Tweede Kamerlid Sandra Beckerman fungeert als lijstduwer.

De kandidatenlijst wordt, samen met het verkiezingsprogramma, voorgelegd tijdens de volgende ledenvergaderingen. Tijdens de regioconferentie op 10 december wordt de lijst definitief vastgesteld.