Afrit A7 naar Hoogkerk langer dicht voor verkeer uit Stad door leveringsproblemen

nieuws
Foto:: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De afrit van de A7 voor verkeer vanuit de stad Groningen naar Hoogkerk blijft ruim een week langer dicht dan gepland. Volgens Aanpak Ring-Zuid zijn bouwmaterialen voor de renovatie van het viaduct boven de busbaan niet op tijd geleverd.

Aanpak Ring-Zuid maakte donderdagmiddag bekend dat de afrit komende maandag nog niet open kan. Pas op de dinsdagochtend van 29 november kan het verkeer weer gebruik maken van de afrit. Tot die tijd moet het verkeer doorrijden naar de afrit bij Westpoort en vervolgens terugrijden naar Hoogkerk. De afrit voor verkeer op de A7 uit de richting Drachten is namelijk wel gewoon open.

De afrit ging begin september dicht voor herstel- en renovatiewerkzaamheden van het viaduct over de busbaan. Daarvoor was al extra tijd uitgetrokken omdat er schade werd ontdekt in de bovenste laag van het viaduct, mogelijk veroorzaakt door een brand uit het verleden.