Bouwbedrijf BAM gaat Energiehub050 bouwen

nieuws
Foto: Ulrike Leone via Pixabay

Het bouwbedrijf BAM gaat de Energiehub050 op het Suikerterrein bouwen. Dat is woensdag bekendgemaakt.

In de Energiehub050 bundelen het beroepsonderwijs, ondernemers en de overheid hun krachten. Het wordt een ‘state-of-the-art leer-, ontwikkel- oefen- en inspiratiecentrum voor nieuwe en innovatieve toepassingen en technieken in de energietransitie.’

In die energietransitie is de beschikbaarheid van voldoende goed opgeleide vakmensen cruciaal. Het gaat onder meer om het leggen van zonnepanelen, het installeren van warmtepompen, het treffen van isolerende maatregelen en om natuurinclusief bouwen, om de stikstofuitstoot te verminderen.

Zowel studenten, werkenden, werkzoekenden kunnen in de Energiehub050 terecht voor opleidingen, trainingen, bijscholingen en kennisuitwisseling. Verder biedt de Energiehub experimenteerruimte voor ondernemers, waar onder meer gewerkt kan worden aan de verduurzaming van woningen.

In de Energiehub wordt talent in de regio klaargestoomd voor leren en werken in de energietransitie en worden werkenden in de techniek bijgeschoold op het gebied van de nieuwste technieken. Hierbij werken het Alfa-college, Noorderpoort en Terra intensief samen met de inmiddels 30 aangesloten partners vanuit het bedrijfsleven en de overheid. De verwachting is dat Energiehub050 medio september 2023 in gebruikt genomen wordt.