Zorgorganisaties zetten eigen medewerkers in voor verduurzaming

nieuws
Foto Gemeente Groningen

Verschillende zorgorganisaties uit de gemeente Groningen zijn deze week gestart met de campagne Zorg voor Energie, voor het versnellen van verduurzaming van hun organisatie.

De medewerkers worden onder meer gewezen op het uitdoen van lichten, het juist scheiden van afval en het hergebruiken van zoveel mogelijk producten. De campagne is onderdeel van een groter initiatief van Milieuplatform Zorgsector. Inmiddels zijn al ruim 175 zorgorganisaties aangesloten, met ruim 350 duizend zorgprofessionals in het hele land.

De zorg moet nodig verduurzamen, vanwege de hoge energiekosten. In Groningen doen onder meer het UMCG, het Martini Ziekenhuis en Cosis mee aan de campagne. De organisaties zetten hun medewerkers ook aan tot verduurzaming in hun eigen huis.