Wintertijd gaat in: fietsverlichtingsacties bij sportverenigingen

nieuws
Foto: Bastiaan Heus. VVN. Fietsverlichting

Zondag gaat de wintertijd in, dus is het weer vroeg donker. Het is dus extra belangrijk om je fietsverlichting op orde te hebben. Verkeerswijzer Groningen houdt daarom vanaf donderdag fietsverlichtingsacties bij sportclubs.

Verkeerswijzer Groningen voert, met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ieder jaar als de wintertijd in gaat de fietsverlichtingscampagne. Die bestaat naast de verlichtingsacties uit: posters langs de weg, een social mediacampagne in het Nederlands en één voor internationale studenten, teksten op het wegdek en verkeerseducatie op scholen.

Een speciaal team gaat de komende tijd een middag en avond bij de fietsenstalling of entree van een sportclub staan. Is je verlichting in orde? Dan gauw naar de training. Zo niet, dan gaat het team in gesprek over het belang van goede verlichting. Wie geen deugdelijke lampjes op de fiets heeft, krijgt een paar om zo veilig thuis te komen en daarna ook goed verlicht over straat te kunnen.