“Wijken met betaald parkeren moeten duidelijker worden aangegeven”

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Wijken waar betaald parkeren geldt moeten duidelijker worden aangegeven. Dat vinden de fracties van de Partij voor het Noorden, het CDA en de PVV.

“In verschillende wijken binnen onze gemeente staat het betaald parkeren op straat onduidelijk aangegeven”, vertelt raadslid Evelien Bernabela van de Partij voor het Noorden. “Bijvoorbeeld in Haren. In het begin staat er een bord, maar dit wordt niet herhaald in de winkelstraten. Ook in de wijk De Hoogte wordt het slecht aangegeven. Hier staat een bord dat door bomen slecht zichtbaar is. In deze wijk zijn er ook maar een beperkt aantal parkeerautomaten. Er is eentje te vinden op de Bedumerweg en in de Cortinghlaan, maar niet in de Poortstraat. Omdat er niet meer met bonnetjes in de auto’s wordt gewerkt is het betaald parkeren extra minder goed zichtbaar.”

Volgens Bernabela speelt het probleem ook achter de Stadsschouwburg. “Hier staan vaak bezoekers van buiten de stad fout geparkeerd omdat ze nergens een bord zien waarop staat dat alleen parkeren voor vergunninghouders is toegestaan. Ergens in het begin van de wijk staat wel een bord, maar dit wordt niet herhaald. Dit zorgt voor onnodige ergernis bij bewoners, fout parkeren en boetes. En het onduidelijk aangeven van betaald parkeren zorgt voor onnodige boetes en ook weer ergernissen dat mensen moeten zoeken naar automaten en borden.”