Wethouder controleert fietsen bij aftrap campagne ‘gratis fietscheck’

nieuws
Philip Broeksma, wethouder en voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar trapt fietscheck actie af en controleert de fiets van een deelnemer. Foto: Jan Buwalda

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer heeft maandag de campagne ‘gratis fietscheck’ afgetrapt. Deze week worden fietsers op verschillende locaties verrast met een gratis fietscheck.

In Stad wordt deze herfst volop aan de weg gewerkt. Automobilisten kunnen hierdoor soms langer onderweg zijn, waardoor de fiets voor kortere reisafstanden een goed alternatief is. Met de ‘gratis fietscheck’ wil Groningen Bereikbaar fietsers bedanken en hen aanmoedigen om de komende maanden door te blijven fietsen.

De gratis fietscheck wordt verzorgd door de ANWB. Zij controleren de fietsen op gebreken en voeren kleine reparaties uit. Terwijl de fiets gecontroleerd wordt, wordt er getrakteerd op een kop warme chocolademelk, koffie of thee. Ook kunnen deelnemers een slinger geven aan het prijzenrad, waarmee leuke prijzen zijn te winnen.

De komende dagen is de fietscheck te vinden langs een aantal veelgebruikte fietsroutes waaronder de route naar Bedum, Haren, Ten Boer en Zuidhorn.