Week tegen eenzaamheid: ‘Helft Groningers weleens eenzaam’

Het is de week tegen eenzaamheid. In deze week staat ontmoeten en verbinden centraal en proberen verschillende organisaties activiteiten ter bestrijding van eenzaamheid op te zetten.

Humanitas, WIJ Groningen en de lokale gemeente zijn daar enkelen van. Door hun campagne genaamd ‘3 manieren om er plezier in te houden’ vragen zij aandacht voor drie activiteiten die zij deze week organiseren voor ouderen. De campagne is hard nodig, want ouderen komen niet zomaar zelf uit voor hun eenzaamheid, zegt Mattie Oostra van gemeente Groningen: “Je komt niet naar buiten om te zeggen: ik ben eenzaam en ik wil wat doen.”

De activiteiten in kwestie zijn bedoeld om contact, levenslust en beweging te bevorderen. De activiteiten lopen nog tot lang na deze week door en wie zich wil inschrijven kan dat doen via www.3manieren.nl