‘Waar gaat het mis tussen gemeente en ontwikkelaars De Held III?’

nieuws
Foto via Nieuwbouw Groningen

Een week geleden werd duidelijk dat de gemeente Groningen en de ontwikkelaars van De Held III hun strijdbijl weer hebben opgegraven. De raadsfracties van het CDA en de VVD eisen nu opheldering van wethouder Van Niejenhuis over de status van het bouwproject.

De gemeente en de drie ontwikkelaars achter De Held verkeren al jaren in een impasse. Met name de bouw van sociale woningen en voorzieningen lijken dit conflict te veroorzaken. Ook de sterk gestegen bouwkosten vormen nu onderdeel van dit conflict.

In maart van dit jaar leek er echter schot in de zaak te zitten, toen toenmalige wethouder Van der Schaaf bekend maakte dat de strijdbijl was begraven. Maar zijn opvolger Van Niejenhuis liet vorige week in DvhN optekenen dat de die begraven bijl inmiddels weer in handen genomen is.

Partijen vrezen dat plan op de lange baan gaat

De woningnood neemt steeds verder toe en de raadsfracties van het CDA en VVD willen daarom opheldering over waar het nu precies misgaat tussen de gemeente en de projectontwikkelaars. De twee fracties maken zich zorgen over het toekomstperspectief voor de nieuwe woonwijk, waar 1.500 nieuwe huizen moeten verrijzen.

“In maart werd door voormalig wethouder van der Schaaf aangegeven dat het nogmaals stuklopen van de samenwerking tussen gemeente en bouwbedrijf zou betekenen dat de plannen voor De Heldin op de lange baan zouden worden geschoven”, schrijven raadsleden Etkin Armut (CDA) en Rik Heiner (VVD) aan de raad. “Gezien de grote urgentie om meer woningen te bouwen, maken het CDA en de VVD zich dan ook zorgen.” Het college opnieuw om tafel met de ontwikkelaars, aldus de raadsleden.