Vuurwapen aangetroffen bij 17-jarige tijdens controle personenauto

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige man aangehouden, die in bezit was van een vuurwapen.

“Op het Gedempte Zuiderdiep vond een controle van een voertuig plaats”, vertelt fotograaf Patrick Wind van 112 Groningen. “Bij deze controle werd er een vuurwapen aangetroffen bij een persoon. De persoon zat samen met twee anderen in de auto. De technische recherche heeft het vuurwapen veiliggesteld en gaat verder onderzoek doen. De persoon is aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.”

Teamchef Gerard de Jonge van het basisteam Politie Groningen-Centrum bevestigt dat de aangehouden persoon een 17-jarige jongeman is. De tiener werd afgelopen maart ook al aangehouden met een vuurwapen in het bezit: “Nu had hij een revolver in de jaszak”, aldus De Jonge. “De verdachte is aangehouden en vandaag zal het verhoor worden afgenomen. Hij had het wapen beter kunnen inleveren bij een politiebureau. Deze week is de gelegenheid om van je illegale wapens af te komen.”

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl